Efter att ha tjänat pengar gjorde dottern reparationer åt sin mamma och uppfyllde därmed sin gamla dröm

Dottern gjorde en överraskning åt sin mamma. Hon renoverade sina föräldrars hus och förändrade det till oigenkännlighet. Mamman var förvånad, hon kunde inte säga ett ord.

Fram till 18 års ålder bodde Marina i sina föräldrars lägenhet. Hennes familj hade ingen hög inkomst och levnadsstandard. Mamma körde spårvagn, pappa jobbade i en gruva, men gick i förtidspension på grund av funktionsnedsättning. Och det föräldrarna tjänade räckte knappast till mat och budgetkläder.

Redan när Marina bara var ett barn strävade hon efter att arbeta för att kunna hjälpa sina föräldrar.

En gång i tiden applicerade hon sakkunnigt tapeter, skickade ut annonser och sålde till och med vid disken i en butik som ägdes av vänner till hennes familj. Men trots hennes enorma ansträngningar fortsatte situationen i familjen att vara svår och instabil.

Det enda Marina ville just då var att skaffa sig en anständig utbildning för att få fler ekonomiska möjligheter jämfört med sina föräldrar. Genom att övervinna sina tvivel och följa sitt hjärtas kallelse uppnådde hon en plats vid universitetet i en avlägsen stad och bröt sig loss från de vanliga amuletterna i sitt hem. Bara 18 år gammal bestämde hon sig för att starta en ny sida i livet och lämnade under sina föräldrars vingar.

På den tiden då Marina fortfarande var skolflicka och rusade till sina oändliga tillfälliga uppdrag stod det klart för henne: så fort hon kunde stå på egna ben ekonomiskt var det första hon skulle göra att investera i att renovera sina föräldrar ’ hus. Under många månader, upp till ett och ett halvt år, jonglerade den här unga flickan skickligt med sina studier, huvudjobb och ytterligare deltidsjobb. Detta var inte lätt för henne, men ansträngningarna var ändå värda det, och hon lyckades samla in den nödvändiga summan pengar.

När ekonomin inte tillät att anställa proffs, samlade familjen resurser av hjärta och själ för att göra drömmen till verklighet. Tillsammans kombinerade de sina ansträngningar för att förvandla sitt hem: gamla trägolv gömdes under moderna laminatgolv, utrymmet livades upp av nya inredningselement, medan förkrigssoffor fick ett nytt liv tack vare restaurering. Även om det mesta av huset renoverades av familjen fick de ändå ta hjälp av hantverkare för att installera undertaket.

Nästan allt material som behövdes hittades till rabatter eller på rea, vilket gav en möjlighet att spara pengar. De lyckades förvandla ett utrymme under sin semester, och efter att ha övervunnit tentor satte flickan målet att förvandla köket och badrummet. Trots sin familjs skepsis lyckades hon förverkliga sina planer.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: