Ett hus i Cornwall är fyrahundra år gammalt. Vi har renoverat det, vad finns det inne nu?

Det här huset grundades år 1680. Det förblev oförändrat i trehundra år. Nyligen köpte en ung familj det. Du kommer att bli förvånad när du ser hur de renoverade detta gamla hus.
 

Under de åren, innan äpplet än föll på Sir Isaac Newton, grundades detta hus år 1680 i staden Cornwall. På den norra kusten, i ett fuktigt och hårt klimat, försökte invånarna bygga ett pålitligt hus som skulle kunna stå emot alla vindar. De byggde det utan en design, anpassat efter deras behov. Det förblev så i trehundra år.

 

Nyligen köpte en ung familj det, men flyttade inte in direkt: det behövde renoveras. Med moderna bostadskrav är det inte längre möjligt att bo i gamla stenväggar; människor behöver komfort, säkerhet och fördelarna med civilisationen: VVS, elektricitet, internet.

”Vi har också gjort om interiören,” säger ägaren, ”även om vi försökte behålla den rustika chicen som det förståddes förr.”

Vi var tvungna att tänka ut hur man kunde ge rummet lätthet och volym: de fattiga sparade pengar under byggandet, de övergav höga tak och gjorde fönstren små. Det var lite mörkt inuti, takhöjderna kändes tryckande. Så paret beslutade att måla väggarna och taket vitt. Även fönsterramarna gjordes vita för att inte förlora dagsljus.

 

Naturligtvis var vi tvungna att lägga till kristallkronor och spotlights. Det är så ett element av stil dök upp i rummet, och speglarna reflekterar ljusflödena.

Matsalen

  

Också matsalen är ljus. Ägarna rengjorde noggrant den gamla öppna spisen, som fortfarande fungerar, och gjorde den till husets accent. En plats att vila ställdes upp bredvid; en läderstol bjuder in till läsning medan man värmer sig vid den levande elden. En annan stol med fårskinn står bredvid, vid fönstret. Inuti det gamla huset finns ett vardagsrum och en matsal; köket byggdes separat, liksom badrummet. En trappa leder upp från öppna spisen, och där finns två sovrum på övervåningen.

      
Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: