”Var uppmärksam och när du hittar en mynt på en älskads gravsten, förstå anledningen och vad du behöver göra! 😱”

När det gäller att minnas och hedra våra bortgångna nära och kära följer vi alla olika sedvänjor.

Att respektera andra människors traditioner och minnas de avlidnas liv borde vara en självklarhet i dagens samhälle. Det gör inte vissa människor mindre äkta att välja att hålla fast vid sedvänjor eller praxis som resten av oss inte är bekanta med.

Det samma gäller gravstenar och de dekorationer vissa familjer beslutar att resa över sina kära’s sista viloplatser. En vanlig ritual som du säkert har sett vid något tillfälle är att placera mynt på gravstenar. Men varför är detta ens ett problem?

På kyrkogårdar runt om i USA och andra nationer placeras mynt traditionellt på gravstenar. Jag såg det första gången när jag var liten, vid min farfars grav, och redan då började jag undra vad det handlade om.

Lyckligtvis tar det inte mycket arbete att hitta ursprunget online. Under de senaste åren har flera källor motbevisat antagandet att seden började med romerska militärer, trots tidigare tro.

Det finns dock en militär betydelse med att lägga pennies på gravstenar. En av avsnitten på American Legion’s webbplats nämner en koppling till Vietnamkriget.

På grund av den politiska klyftan i nationen över kriget sågs det som ett mer praktiskt sätt att låta dem veta att du hade besökt. Att kontakta soldatens familj kan leda till en obehaglig konfrontation om krigsrelaterade frågor. Har du någonsin sett en penny lämnad på en gravsten? Visste du vad det betydde? Lämna en kommentar nedan för att låta oss veta.”

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: