”Vad skulle hända med världens första kvintupletsystrar senare? 😫 Hur ser de ut nu? 💔”

Den första kända uppsättningen kvintupletter som överlevde spädbarnstiden var Dionne-kvintupletterna, som föddes 1934 i Kanada. Dionne-familjen fick internationell uppmärksamhet som ett resultat av denna fantastiska händelse, men deras historia är på intet sätt hjärtvärmande.

Annette, Emilie, Yvonne, Cécile och Marie är de fem identiska döttrarna som Elzire Dion, redan mor till fem, födde. Dionne-familjen blev mycket överraskad av de oväntade kvintupletterna. Alla blev överraskade av förlossningen på grund av den tidiga födelsen och bristen på utrustning för att beräkna antalet embryon. Dr Allan Roy Dafoe gav de prematura nyfödda de specifika behandlingar de behövde eftersom de endast vägde cirka 1,2 kg vardera.

Dionne-kvintupletterna blev snabbt berömda över hela landet. Efter att ha tagit vårdnaden om flickorna byggde den ontarianska regeringen en unik anläggning med en visningsgalleri där besökare kunde betala för att observera kvintupletterna i deras vardagsliv. Deras liv förvandlades till en show, med lite integritet och kontinuerlig övervakning.

Förutom att visas blev kvintupletterna också marknadsförda. Deras likheter användes som varumärkesambassadörer för allt från kläder till barnmat. De spelade sig själva i Hollywood-produktioner. Den ontarianska regeringen gjorde en betydande vinst från denna exploatering, uppskattad till 50 miljoner dollar under nio år.

Deras familjeliv var långt ifrån perfekt, även om kvintupletterna tjänade en stor summa pengar. Efter att ha återlämnats till sina föräldrar hade flickorna svårt att återupprätta relationen med sin mor, som hade behandlat dem illa.

Deras unika uppväxt hade en långvarig känslomässig påverkan. Till slut lämnade Dionne-kvintupletterna sitt föräldrahem för att söka separata liv. Emily dog tragiskt vid en tidig ålder av 20 år till följd av epilepsi. Marie dog vid 36 års ålder av en hjärnblödning. Yvonne dog av cancer år 2001.

De två överlevande systrarna, Annette och Cécile, har öppnat upp om den känslomässiga smärtan och exploateringen de upplevde. Trots ekonomisk kompensation från myndigheterna fortsätter Dionne-kvintupplettens berättelse att tjäna som en varning om det mänskliga priset för kändisskap och medieuppmärksamhet.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: