”Det var hennes stora dröm! 😍 En finsk konstnär, femtio år gammal, köpte en övergiven kvarn att bo i efter att ha sålt sitt hus!” 😲

En underbar 71-årig konstnär vid namn Hilkka bor i ett fridfullt landsbygdsområde i Finland. Hilkka är ett levande exempel på den verkliga andan av uthållighet och att följa sina drömmar trots hinder eller ålder. Vägen till tillfredsställelse: Hilkka tog en risk när hon var 51. Hon sålde allt hon ägde, inklusive sin bil, sin lägenhet i Åbo och sina saker, och lämnade bara sin cykel och en kostym för att köpa och renovera en kvarn från 1920-talet. Hennes brors hjälp och lån gav ekonomiskt stöd. Hilkka var en talangfull konstnär, men hennes konst hade ännu inte genererat mycket pengar. Kvarnen hade sett bättre dagar; ett förfallet staket och försummad grönska omgav den.

Den hade varit en spannmålskvarn innan den övergavs och lämnades att förfalla i många år. Den hade varit ett sågverk fram till 1964. Andra ifrågasatte Hilkkas förmåga att förvandla denna övergivna byggnad till ett bostadsområde. Tio år spenderades på de massiva förbättringarna, för vilka Hilkka använde sina livsbesparingar, tog lån och rekryterade vänner och frivilliga.

Hon gav aldrig upp utan tog sig an växtligheten, demonterade delvis byggnaden och gjorde den till ett hus samtidigt som hon stod inför personliga motgångar, inklusive en bruten fotled och två stroke.

Hilkka bor nu i kvarnen, som också fungerar som ett konstgalleri där hennes skapelser visas. Hennes kreativa talang är uppenbar i husets inredning, som innehåller målningar, handgjorda mattor, antika möbler och en eldstad byggd av tegel från kvarnen.

Kvarnens första våning är uppdelad i en verkstads- och galleriyta, med bostadsutrymmen ovanför. Vid 71 års ålder bor Hilkka fortfarande i sin älskade kvarn, där hon skapar konst, tar emot gäster och fungerar som en inspiration för alla.

Hilkka delar gärna sin historia med både turister och media. Hon hade förväntat sig, som mest, ett begränsat antal besökare till sitt galleri, men tusentals människor kom de första månaderna, till hennes stora överraskning.

Hilkka’s historia är en kraftfull påminnelse om att det aldrig är för sent att följa sina passioner och ta sig an hinder med beslutsamhet, oavsett ålder.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: