”Varför har ägarna av McDonald’s vänt sina gyllene bågar upp och ner? 🤔 Det är intressant att veta!”

För att hedra kvinnor och påminna om att de alla är extraordinära på sitt eget sätt, vände McDonald’s sina berömda bågar upp och ner. Företaget beslutade att vända Mickeys bågar på Internationella kvinnodagen, en ”global dag som firar kvinnors sociala, ekonomiska, kulturella och politiska prestationer.”

Många blev så chockade av förändringen att de trodde att de hade besökt en främmande planet och spekulerade i att det hade något att göra med företagets pågående konflikt med Wendy’s. Men de hade helt fel. Som en del av en ”firande av kvinnor överallt” vändes logotypen istället, sa en talesman. McDonald’s beslutade att ändra skyltningen vid sin Lynwood, Kalifornien-lokal medan de behöll samma sociala mediebranding.

Samtidigt bar personalen kepsar och tröjor med den ”W” formade logotypen, och 100 restauranger runt om i landet erbjöd unik förpackning med emblemet. Enligt Lauren Altman, företagets taleskvinna, skapades den nya designen för att fira kvinnor globalt. ”Vi har en lång historia av att stärka kvinnor att avancera och blomstra på arbetsplatsen.”

”Vi är glada att kunna meddela att sex av tio restaurangchefer i USA nu är kvinnor. Vi är stolta över vår mångfald,” fortsatte hon. Företaget kommer att uppdatera sin logotyp på alla sociala mediekanaler, och 100 webbplatser kommer att få ny ”förpackning, personaltröjor, kepsar och påsfyllningar.” McDonald’s är inte det enda företaget som stödjer jämställdhet och belönar kvinnor. Tidigare släppte Johnnie Walker en ”Jane Walker” flaska för att fira kvinnor, där $1 från försäljningen av varje flaska gick till organisationer som främjar kvinnors rättigheter. ”I samhället är genusdiskussioner fortfarande mycket viktiga, och vi anser att detta är den perfekta tiden att lansera vår Jane Walker-logotyp och stödja progressiva grupper som delar våra värderingar,” sa vice ordförande Stephanie Jacoby på Johnnie Walker.

”Vi är stolta över att hedra de många prestationerna av kvinnor samt allas framsteg mot jämställdhet.” Ett av företagen som stödde initiativet var Brawny, som ersatte Brawny Man med en kvinna och donerade $100,000 till Girls, Inc.

Vad har du för tankar om detta? Tagga gärna dina vänner och familj med denna berättelse på Facebook.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: