”När den lilla flickan höjde sina händer, blev hon efter en sekund omgiven av hundar! 😱😰 Hur tog hon sig ur denna situation?” (Video)

För det mesta, på grund av deras slående neurologiska likheter, har hundar och människor haft en särskild samhörighet sedan förhistorisk tid. Den speciella relationen mellan människor och hundar har varit föremål för nästan 30 000 års studier, och under denna period har många likheter mellan hjärnorna hos de två arterna upptäckts. Det limbiska systemet, som styr känslor som rädsla och kärlek, är ett exempel på hur människors och hundars limbiska system är liknande. Detta hjälper till att förklara varför hundar ofta visar empati och verkar förstå människors känslor. Neuroplasticitet, hjärnans förmåga att snabbt lära sig nya färdigheter eller anpassa sig till förändringar i miljön, är en egenskap som delas av både människor och hundar och som främjar bildandet av starka band.

Dessutom förlitar sig både människor och hundar huvudsakligen på sina sinnen för att förstå information om sin omgivning. Våra sinnen är programmerade att upptäcka även de minsta antydningarna från varandra, vare sig de är visuella signaler som förändrade ansiktsuttryck eller ljudmässiga som talade tonfall. Våra fyrbenta vänner väntar ofta med att bestämma om de ska lita på någon baserat på våra handlingar gentemot dem när de träffar nya människor. I vissa situationer kan dessa icke-verbala ledtrådar vara ännu mer hjälpsamma än talade ord.

Forskare har också upptäckt en oväntad fysisk likhet mellan de mänskliga och hundars hjärnområden som är involverade i minnesbildning. Människor och deras hundkamrater kan upprätthålla robusta förbindelser genom att lagra minnen som delas av båda på grund av likheterna i hjärnstrukturen! Det verkar logiskt att människor och hundar har varit de närmaste vännerna under så lång tid, med tanke på hur lika våra sinnen är. Detta har gjort det möjligt för oss att leva tillsammans under en mycket lång tid och ha en djup förståelse för varandras mentaliteter! Ny forskning har gett ytterligare insikt i den anmärkningsvärda relationen mellan ett litet barn och de sex tyska hundarna som visas i filmen. Det har visat sig att hjärnregionerna hos hundar och människor som reagerar på känslor som uttrycks genom tal är jämförbara. Som ett resultat har det konstaterats att hundar, precis som människor, älskar oss eftersom de har nära band till oss och känner sig trygga i sociala situationer.

Amerikanska forskare vid Emory University i Atlanta upptäckte att en del av hjärnan som är kopplad till lycka delades av både människor och hundar. Som ett resultat stöder denna studie idén att hundägare länge har hållit fast vid sina hjärtan – att deras djurvänner verkligen älskar och bryr sig om dem. Denna idé förklarar varför ett litet barn kan leka så glatt med upp till fjorton hundar – en händelse som blev viral online – trots den utbredda uppfattningen att hundar är aggressiva och farliga kring små barn. Omfattningen av de känslor som djur kan uppleva och deras emotionella reaktioner på mänskliga ljudsignaler kan bli tydligare med ytterligare forskning om detta ämne.

Låt oss titta på videon tillsammans!

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: