«Forskare utfärdade en varning inför solförmörkelsen i april! 😳😨 Du kommer inte att tro vad som kommer att hända härnäst…»

Forskare börjar bli oroliga över de ökade farorna som den totala solförmörkelsen, som är planerad till den 8 april, kan orsaka på vägarna. Data från den totala solförmörkelsen 2017 visar att under liknande astronomiska händelser har det skett en alarmerande ökning av dödliga bilolyckor.

En undersökning indikerar att det kan ske en betydande ökning av trafikdödsfall på grund av den kommande förmörkelsen. En av studiens författare, Dr. Donald Redelmeier, professor vid University of Toronto, förklarade flera faktorer som ökar riskerna. Ökad trafik, användning av okända vägar, fortkörning, distraktion från förmörkelsen samt påverkan av droger eller alkohol är några av dessa. Även med så många möjliga orsaker talar siffrorna för sig själva.

En alarmerande tendens upptäcktes i studien, som undersökte trafikmönster under den totala solförmörkelsen 2017. Det var 741 trafikrelaterade dödsfall under de tre dagarna före förmörkelsen, vilket motsvarar alarmerande 10,3 dödsfall per timme i genomsnitt. Jämfört med kontroll-dagar, som bevittnade 7,9 dödsfall per timme, såg förmörkelseperioden en 31% ökning av antalet dödliga kollisioner.

Klinisk adjungerad professor Dr. John Staples vid University of British Columbia betonade vikten av att vara proaktiv för att förhindra möjliga katastrofer. Han uppmanade förare att hålla sig under hastighetsgränsen, minimera distraktioner, hålla ett säkert avstånd till framförvarande fordon, använda bilbälte och aldrig köra påverkad.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: