”Miljoner människor älskade honom, men varför trodde hans föräldrar att han var dum och kallade honom dum?” 😪

Henry Winkler, som steg till berömmelse som Fonzie från Happy Days, växte inte upp i den glamorösa miljö som vanligtvis förknippas med kändisar.

Född i en invandrarfamilj som hade lämnat Nazityskland, led Winkler av en odiagnostiserad läsningssvårighet.

Hans föräldrar, som inte var medvetna om att han hade dyslexi, kallade honom ”dum” och till och med ”Dummo Hund,” eller dum hund. Lärare och andra följde deras exempel och gav honom en svår barndom som påverkade hur han såg sig själv. Trots dessa utmaningar vacklade aldrig Winkler i sitt strävande efter sina mål. Efter att ha ansökt till tjugoåtta institutioner fick han antagningsbrev från två av dem och till sist ett från den prestigefyllda Yale School of Drama.

Hans talang visades i ett improviserat Shakespeare-tal som lanserade hans karriär. Winkler kämpade mot dyslexi, vilket hindrade hans koordination och läsförståelse, även när han hade väldigt roligt när han porträtterade den charmiga Fonzie på skärmen.

Även om det skulle ha placerat honom i en låda tackade han nej till huvudrollen i Grease. Winklers perspektiv förändrades när hans styvson, Jed, då 31 år gammal, genomgick ett dyslexitest. När Winkler insåg att de var i det här tillsammans erkände han dyslexi som en barriär som tyst hade hindrat hans liv. Han sa att han förmedlade ”essensen av karaktären” och använde humor för att dölja sina brister för att klara auditionprocessen. Han hade memoriserat manuset.

Henry Winklers resa från en föraktad karaktär till en man som kallades ”dum” visar hur briljans och envishet kan löna sig. Hans historia är inspirerande eftersom den visar hur uthållighet och engagemang kan hjälpa någon att övervinna utmaningar i sina egna liv.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: