”Mary Ann Bevans tragiska och fascinerande berättelse: 😞 Innan sjukdomen såg hon helt annorlunda ut.” 😲😍

Mary Ann Bevans tragiska men heroiska berättelse avslöjar den mörkare sidan av 1800-talets underhållningsindustri samtidigt som den lyfter fram den bestående kraften i föräldrakärlek och uppoffring. Mary Ann föddes i Plaistow, East London, 1874. Hennes liv förändrades helt när hon började visa tecken på akromegali, en ovanlig sjukdom som kännetecknas av en överproduktion av tillväxthormoner.

Med en ljus framtid som sjuksköterska tog Mary Anns liv en svår vändning när hennes make gick bort, vilket lämnade henne ensam med ansvaret att uppfostra deras fyra barn och hantera de psykiska och fysiska effekterna av akromegali. På grund av stigmatiseringen av hennes utseende blev det allt svårare för Mary Ann att hitta arbete, vilket ledde till att hon tog drastiska åtgärder för att försörja sin familj.

I en märklig vändning annonserade Claude Bartram, en agent för Barnum and Bailey’s cirkus, i tidningen efter ”den fulaste kvinnan”, och Mary Ann svarade. Mary Ann accepterade erbjudandet motvilligt till en början, men hade till slut inget annat val då hon var fast besluten att stödja sina barn.

Människor betraktade Mary Ann med både vördnad och förakt när hon började sin resa med cirkusen. Hon blev välkänd på Coney Island Circus som ”Den Fulaste Kvinnan på Jorden” och fängslade publiken med sin inspirerande berättelse och sitt mod. Men under ytan fanns en kvinna som kämpade med känslor av socialt dömande och exploatering.

Oavsett sin ekonomiska situation kommer Mary Ann alltid att bli ihågkommen för sin osjälviska kärlek och hängivenhet till sina barn. Hon höll sig i cirkusens rampljus samtidigt som hon använde pengarna hon tjänade till att skicka sina barn till en engelsk internatskola, vilket gav dem en bättre framtid. Mary Anns berättelse är ett exempel på den moraliskt tveksamma underhållningssektorn, som befinner sig i skärningspunkten mellan mänsklig nyfikenhet och exploatering. Även om hennes tid med cirkusen endast gav tillfällig ekonomisk stabilitet, visar hennes historia den bestående kraften i moderlig kärlek och uppoffring i svåra tider.

Mary Ann, som var 59 år gammal när hon dog 1933, lämnade efter sig ett arv av uthållighet och styrka. Hennes sista viloplats på Ladywell and Brockley Cemetery i södra London är ett bevis på hennes beslutsamma natur och det fortsatta inflytandet av hennes otroliga resa.

Tycker du att hon är den fulaste? Dela din åsikt i kommentarsfältet!

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: