Reflekterande över Toby Keiths resa genom foton: Från tidig framgång till personliga passioner

Toby Keith älskade sitt liv och sin favoritbar. Han var en countryartist som avled vid 62 års ålder den 5 februari, nästan tre år efter att han fick reda på att han hade magscancer. Han pratade ofta om sitt liv med cancer, sin kärlek till sin fru och sina barn, och sin passion för musik.

Toby föddes i Clinton, Oklahoma, den 8 juli 1961. Han blev förälskad i musik när han var 8 år gammal efter att hans mormor gav honom en gitarr. Han började skriva låtar som tonåring och spelade på lokala barer med sitt band Easy Money efter att han hade avslutat gymnasiet.

Efter att ha arbetat inom oljebranschen ett tag, fokuserade Toby mer på sin musikkarriär. Hans första album 1993 blev en stor framgång, särskilt låten ”Should’ve Been a Cowboy”.

Han träffade sin fru Tricia när han var 20 år gammal. De gifte sig 1984 och fick tre barn tillsammans. Toby’s karriär tog fart med hits som ”How Do You Like Me Now?!”, ”Beer for My Horses” och ”I Love This Bar”.

Även om han inte vann en Grammy, vann Toby många andra priser. Toby startade också sitt eget skivbolag och var ansvarig för andra countryartister.

Tobys barn växte upp med honom som kändis men var inte för fokuserade på musikbranschen. Han försökte också med skådespeleri och medverkade i filmer som ”Broken Bridges”.

Utöver musik och filmer startade Toby sin egen klädmärke och en kedja restauranger kallad ”I Love This Bar and Grill”. Han hjälpte också till att skapa en välgörenhetsorganisation för barn med cancer som kallades Ally’s House.

Toby var passionerad för många saker som att föda upp travhästar och samla på bilar och motorcyklar. Han ville inte att människor skulle tro att han hade en politisk agenda även om han stödde olika presidenter.

År 2022 meddelade Toby att han hade magscancer. Han genomgick behandlingar och operationer men uppträdde fortfarande på shower. Han fick en utmärkelse år 2023 och uppträdde i Las Vegas.

Den 5 februari 2024 gick Toby Keith bort vid 62 års ålder. Han omgavs av sin familj och kämpade modigt mot cancer.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: