”Otroliga baby”: Hur ser livet ut för den blinda flickan som adopterades av ett par från USA?

För några år sedan föddes en flicka vid namn Primrose i Kina. Hon var blind från födseln, och detta gjorde henne unik. Flickan diagnosticerades med en sällsynt sjukdom – medfödd glaukom. Babyns ögon var silvervita, vilket fascinerade alla.

Men hennes föräldrar behövde inte en sådan flicka. Flickans mor lämnade henne omedelbart efter förlossningen, så Primroses väg led direkt till barnhemmet. Ingen verkade verkligen vilja adoptera henne. Kanske var människor rädda för att ta ansvaret för att uppfostra en sådan barn.

Men en dag märkte ett par från Amerika – Arin och Chris Austin – babyns foto. De hade redan två barn, tillräckligt med ekonomiska resurser och kärlek. Det verkade som att ingen skulle drömma om något mer. Hur som helst kunde de inte lämna Primrose i hennes hjälplösa tillstånd.

Adoptionsprocessen tog några långa månader, eftersom många olika dokument behövde samlas in och noggrant kontrolleras av advokater i sådana allvarliga fall. Till slut slutade allting framgångsrikt och flickan flyttade till Amerika tillsammans med sina adoptivföräldrar.

Efter några års sjukdom kom läkarna fram till slutsatsen att båda hennes ögon behövde avlägsnas för att eliminera svår smärta. Beslutet var svårt, men de lyckades till slut – flickan genomgick en allvarlig operation, efter vilken hon blev mycket bättre.

Med tiden skulle de behöva göra särskilda proteser för henne. Flickans föräldrar hoppas att hon kommer att ha ett lyckligt liv och att hennes blindhet inte kommer att besvära henne alls.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos from internet

Related articles: