”Från Hollywood-stjärna till marockanskt äventyr”: Linda Kozlowskis anmärkningsvärda resa.

Linda Kozlowski blev känd efter att ha spelat i ”Crocodile Dundee” tillsammans med Paul Hogan. Hon föddes den 7 januari 1958 i Fairfield, Connecticut. Linda studerade skådespeleri vid Juilliard School och började sin karriär i off-Broadway-produktioner. Senare medverkade hon i små roller på Broadway och i en TV-film med Dustin Hoffman.

Efter att ha jobbat som servitris flyttade Linda till Kalifornien och bodde hos Dustin Hoffman och hans fru i deras hus vid Malibus strand. Med Hoffmans rekommendation provspelade hon för rollen som Sue Charlton i ”Crocodile Dundee”, vilket gjorde henne till stjärna efter filmens enorma framgång.

Trots sin nyfunna berömmelse kände Linda att hon inte fick de roller hon förtjänade i Hollywood. Hon fortsatte att medverka i ”Crocodile Dundee”-uppföljarna men tackade nej till erbjudanden som typcastade henne. Efter den tredje filmen bestämde hon sig för att sluta agera.

I sitt personliga liv gifte sig Linda med sin medskådespelare Paul Hogan under ”Crocodile Dundee”-serien, och de fick en son vid namn Chance 1998. Men de skilde sig 2014.

Efter skilsmässan fick Linda en betydande ekonomisk uppgörelse och flyttade fokus till Marocko. Där träffade hon Moulay Hafid Baba, en lokal reseguide, och de startade resebyrån för lyxresor, Dream My Destiny, i Marrakech. De skapar skräddarsydda reseplaner för sina kunder.

Linda kanske har lämnat skådespeleriet, men hennes arv som Sue Charlton i ”Crocodile Dundee” lever vidare. Vid 63 års ålder njuter hon av sitt liv i Marocko och arbetar inom resebranschen, där hon använder sin intuition från sin skådespelarkarriär för att skapa minnesvärda upplevelser för andra.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos from internet

Related articles: