86-åriga skådespelaren Morgan Freeman förklarar varför han alltid bär guldörhängen.

Trots världsomfattande berömmelse och otaliga roller förblir Morgan Freeman en mystisk figur. En född Memphian, Tennessee, han är känd inte bara för sin enastående skådespelartalang och karakteristiska röst utan också för sin stil. Den 86-årige skådespelaren har förklarat varför han alltid bär guldörhängen.

I sin ungdom började skådespelaren härma stilen hos sina idoler. Men hans väg till berömmelse var utmanande, och det var inte förrän han var 49 år gammal som Morgan nådde framgång genom att spela Fast Black i filmen ”Street Smart” från 1987. Efter att ha fått den rollen etablerade Freeman sig omedelbart som en av de mest talangfulla skådespelarna i Hollywood och vann en Oscar 2005.

Enligt Celebrity Net Worth uppskattas stjärnans förmögenhet från blockbusters som ”Bruce Almighty”, ”The Dark Knight” och ”Deep Impact” till 250 miljoner dollar, men Morgan har aldrig ändrat sina legendariska guldörhängen.

”Jag började segla 1967. Jag har varit fascinerad av havet sedan jag läste ’Moby Dick’ som barn. Den sommaren satte jag som mål att lära mig segla en båt, och under de kommande 50 åren slipade jag mina färdigheter”, delade Freeman.

2019 skrev skådespelaren på sin sociala medieplattform, ”Dessa örhängen. Jag blir ständigt tillfrågad om dem. De är värda tillräckligt för att betala för en kista om jag dör långt hemifrån. Det är därför sjömän bar dem, och jag bär dem också.”

Enligt honom är segling ett effektivt botemedel mot stjärnsmitta. Han seglar ofta vågorna nära Long Island, Cape Cod, Block och Elizabeth Islands, såväl som utanför kusten av Maine och den kanadensiska Yarmouth.

”Jag är en engagerad seglare,” sa Freeman.

2010 nämnde han att hans stil ursprungligen påverkades av en piratfilm med Burt Lancaster, som bar ett örhänge.

”Jag tyckte att det var sexigt. Sedan lärde jag mig att sjömän bar guldörhängen för att betala för begravningar om de dog i främmande länder. Jag är en sjöman, så allt föll på plats.”

Freemans historia gick inte obemärkt förbi, och fans delade sina spekulationer.

”Freeman är orolig för att han ska bli begravd i ett främmande land? Han bär förmodligen örhängen för att han tycker att det ser snyggt ut,” skrev en Reddit-användare.

En annan påminde, ”Även de antika grekerna placerade mynt på de dödas ögon för att betala Charon, färjemannen, och leda själen över floden Styx till Hades rike.”

”Jag visste alltid att han var en pirat i hjärtat,” trodde en tredje person.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos from internet

Related articles: