“Bestående kärlek”: Marlo Thomas och Phil Donahues resa till 40 års äktenskap

Den äktenskapliga manualen skrevs faktiskt av Marlo Thomas och Phil Donahue.

Detta äkta par som varit gifta i många år delar sina personliga erfarenheter i sin bok ”Vad som gör ett äktenskap bestående: 40 firade par delar med oss hemligheterna.” I boken avslöjar Marlo att hon inte var särskilt intresserad av att gifta sig när hon var yngre. Hon hade till och med en negativ syn på äktenskapet, jämförde det med en dammsugare som suger bort ens energi och ambition.

Hon brukade tycka att att vara gift var som att vara fånge. Men allt detta förändrades när hon träffade Phil Donahue. Phil Donahue blev känd för sin TV-show ”The Phil Donahue Show”, som senare bara blev ”Donahue”. Marlo Thomas var en gäst i hans show, och den träffen förändrade både deras liv.

Enligt deras bok träffades de första gången i Chicago 1977, och Phil hade fyra barn med sig. Hans femte barn bodde med hans ex-fru och hennes mor. De dejtade i tre år innan de gifte sig 1980 i en liten ceremoni med 35 gäster.

Marlos förändrade inställning överras

Marlos förändrade inställning överraskade hennes vänner och familj. Det finns en rolig historia i boken om hennes bröllopsdusch där gästerna hängde upp kommentarer hon hade gjort tidigare om att inte vilja gifta sig.

Marlos mamma blev mycket förvånad och frågade Phil: ”Hur fick du henne att göra det här?” Även främlingar på deras smekmånadsflygning uttryckte sin förvåning och besvikelse över att Marlo gav upp sin självständighet genom att gifta sig. Detta fick Marlo att ifrågasätta sitt beslut.

Trots utmaningarna de mötte i sitt äktenskap, inklusive att tillbringa tid isär på grund av arbete, fick de det att fungera. De såg dessa utmaningar som möjligheter att lära och växa tillsammans.

Marlo fick barn när hon gifte sig med Phil, och hon försökte inte ersätta deras biologiska mamma. Hon behandlade barnen mer som vänner och känner sig närmare dem nu än när hon först gifte sig med Phil.

De tror att deras långvariga äktenskap är byggt på förtroende och tro på varandra. De anser att ett framgångsrikt äktenskap kräver att båda parter är engagerade i det.

Enligt dem är äktenskap en vacker förening som blir ännu vackrare när båda personerna verkligen är dedikerade till det. De hoppas att andra kan lära av deras erfarenheter och ha en tillfredsställande relation som deras.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos from internet

Related articles: