Minns du dem så här?: Så här såg skådespelarna ut i sin ungdom.

William H. Macy

Efter flera TV- och små filmroller spelade William H. Macy en av huvudrollerna i filmen ”Fargo”. Arbetet var så framgångsrikt att William sedan fick flera intressanta roller i filmer som ”Pleasantville”, ”Magnolia”, ”Jurassic Park III” och ”Boogie Nights”.

Han är nu mest känd för ”Shameless”, som avslutades 2021.

Ed Harris

Ed Harris började sin karriär vid 25 års ålder, och han hade sin första betydande roll vid 39 års ålder i filmen ”The Abyss” regisserad av James Cameron. Erfarenheten var utmanande; under en scen nästan drunknade Ed, med tanke på att det mesta av inspelningen ägde rum under vatten, vilket markerade Camerons första projekt under sådana förhållanden.

Harris fick berömmelse sent på 90-talet med roller i filmer som ”Apollo 13”, ”The Rock” och ”The Truman Show”. Moderna publiker minns också Ed från TV-serien ”Westworld”.

Sean Bean

Sean Bean är känd för en bred publik inte bara för sitt arbete i stora filmer utan också för TV-serier. Han fick först uppmärksamhet 1993, då han medverkade i serien ”Sharpe’s Rifles”, och 2011 spelade han i ”Game of Thrones”.

För närvarande medverkar han i serierna ”World on Fire” och ”Time”, och för inte så länge sedan avslutade han arbetet med TV-versionen av ”Through the Snow”. Bland stora filmer inkluderar noterbara verk ”Sagan om ringen: Härskarringen”, ”Troy”, ”GoldenEye” och ”Silent Hill”.

Jeffrey Dean Morgan

Jeffrey Dean Morgan knöt nära band till den lilla skärmen, även om han ibland medverkar i stora filmer. Hans första betydande arbete var i ”Supernatural” och ”Grey’s Anatomy”. Under 2010-talet blev han en del av huvudensemblen i ”The Walking Dead” och fortsatte till slutet, för att sedan gå över till ”The Walking Dead: World Beyond”.

Josh Brolin

Josh Brolin gjorde sin filmdebut 1985 i ”The Goonies”. Efter sin andra roll bestämde han sig dock för att ta en lång paus på grund av missnöje med sitt skådespeleri i filmen ”Thrashin’”. Josh återvände efter några år men fortsatte att ta på sig biroller tills han arbetade med Coen-bröderna på ”No Country for Old Men”. Efter denna film tog Josh karriären fart och han medverkade i ”Men in Black 3”, ”Oldboy”, ”Labor Day” och anslöt senare till Marvel Cinematic Universe.

Denzel Washington

Denzels karriär började 1976 med teaterföreställningar, och under nästa decennium blev han tack vare serien ”St. Elsewhere” en liten TV-stjärna. Han bröt sig in i Hollywood när han vann en Oscar för sin roll i ”Glory”. Detta markerade starten på Denzels Hollywoodkarriär, känd för filmer som ”American Gangster”, ”The Book of Eli”, ”Training Day”, ”Flight” och ”Equalizer”-trilogin.

Mickey Rourke

Mickey Rourkes karriärs höjdpunkt var på 1980-talet, men efter en tid upplevde hans filmografi en nedgång både i kvalitet och kvantitet. Mickey genomgick svåra tider på grund av plastikkirurgi som förändrade hans utseende avsevärt och delade upp hans karriär i ”före” och ”efter”.

Christoph Waltz

Inte förvånande minns nästan ingen den unge Christoph Waltz, eftersom innan han träffade Quentin Tarantino medverkade han i mindre kända tyska filmer som inte främjade hans karriär. Efter att ha medverkat i ett par Tarantino-filmer tog sig Christoph till Hollywood och etablerade sig som en fantastisk skådespelare, beundrad för sina prestationer i filmer som ”007: Spectre”, ”Alita: Battle Angel”, ”Django Unchained” och andra.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos from internet

Related articles: