Förstå Betydelsen av en Lila Fjärilsetikett Nära en Nyfödd

Millie Smith och Lewis Cann var oerhört glada när de fick reda på att de skulle bli föräldrar. Millie hade en känsla av att hon väntade tvillingar, liksom många i hennes familj, och den känslan visade sig vara riktig.

Läkartesterna bekräftade att hon verkligen väntade tvillingar, men de upptäckte också att en av barnen kanske inte skulle överleva.

När Millie födde vid 30 veckors graviditet fick de reda på att en av deras döttrar hade en tillstånd som kallas anencefali, vilket innebar att barnets hjärna och ryggmärg inte utvecklades ordentligt. De fick också veta att detta barn bara skulle leva en mycket kort tid.

Med detta i åtanke ville Millie och Lewis ge sitt barn ett namn innan de var tvungna att säga farväl för alltid. De valde namnet Skye. De trodde att det här namnet alltid skulle påminna dem om deras barn, som att titta upp mot himlen.

”Vi visste att Skye behövde ha ett namn innan hon föddes,” sa Millie. ”Med tanke på att hon bara skulle överleva i sekunder eller minuter ville jag att hon skulle få ett namn under den tiden.”

https://www.instagram.com/theskyehighfoundation/p/B2kYoxdHsp4/

Skye levde bara i tre timmar, men hennes föräldrar uppskattade varje ögonblick de hade med henne.

Efter att Skye gått bort fick paret stöd av en speciell barnmorska och ett privat rum där de kunde tillbringa tid med sin baby. Men när Skye var borta slutade folk att prata om henne, och det gjorde Millie väldigt upprörd.

”De flesta av sjuksköterskorna visste vad som hade hänt, men med tiden slutade folk att nämna Skye. Efter cirka fyra veckor betedde sig alla som om ingenting hade hänt, och de andra familjerna runt mig visste inte om vår situation,” mindes Millie.

Medan hennes andra barn, Callie, fortfarande var på Neonatal Intensive Care Unit (NICU), gjorde en annan mamma som hade tvillingar en kommentar om hur lycklig Millie var som inte hade tvillingar själv, omedveten om Millies förlust.

”Ingen visste om Skye, och kommentaren var oskyldig, menad som ett skämt… De visste inte att jag hade två barn vid ett tillfälle. Men den kommentaren gjorde verkligen ont. Jag sprang ut ur rummet gråtande, och de förstod inte varför. Jag kunde inte få mig själv att berätta vad som hade hänt. En enkel klistermärke hade kunnat undvika den situationen.”

Det var då Millie fick idén att skapa klistermärken att sätta på kuvöser för att indikera förlusten av ett eller flera barn i ett set av flerbarnsfödslar. Hon valde en design med en lila fjäril eftersom den representerade barn som hade gått bort och färgen lila passar både pojkar och flickor.

Idag har hennes initiativ vuxit till en stiftelse som heter The Skye High Foundation, som stöder det lila fjärilsinitiativet. De har hjälpt till att sprida denna idé till sjukhus i många olika länder.

Det lila fjärils-merchandiset inkluderar olika presenter och tillbehör.

”Jag kan inte stoppa att detta händer, men ju fler stödgrupper vi kan skapa och saker som klistermärken vi kan sätta på plats, desto bättre kommer det att vara. Det är det svåraste som någon någonsin måste hantera,” sa Millie.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos from internet

Related articles: