Förstå betydelsen av en lila fjärilsdekal nära en nyfödd

Millie Smith och Lewis Cann var otroligt glada när de fick reda på att de skulle bli föräldrar. Millie hade en känsla av att hon väntade tvillingar, precis som många i hennes familj, och den känslan visade sig vara korrekt.

Doktorns tester bekräftade att hon verkligen väntade tvillingar, men de upptäckte också att en av bebisarna kanske inte skulle överleva.

När Millie födde vid 30 veckors graviditet fick de veta att en av deras döttrar hade en tillstånd som kallas anencefali, vilket innebar att bebisen hjärna och ryggmärg inte utvecklades korrekt. De fick också höra att den här bebisen bara skulle leva under en mycket kort tid.

Med vetskapen om detta ville Millie och Lewis ge sin bebis ett namn innan de var tvungna att säga farväl för alltid. De valde namnet Skye. De trodde att det här namnet alltid skulle påminna dem om deras bebis, som att titta upp på himlen.

”Vi visste att Skye behövde ha ett namn innan hon föddes,” sa Millie. ”Med vetskapen om att hon bara skulle överleva i några sekunder eller minuter ville jag att hon skulle få ett namn under den tiden.”

https://www.instagram.com/theskyehighfoundation/p/B2kYoxdHsp4/

Skye levde bara i tre timmar, men hennes föräldrar uppskattade varje ögonblick de hade med henne.

Efter att Skye gått bort fick paret stöd från en speciell barnmorska och ett privat rum där de kunde spendera tid med sin bebis. Men när Skye var borta slutade folk att prata om henne, och det gjorde Millie mycket upprörd.

”De flesta av sjuksköterskorna visste vad som hade hänt, men med tiden slutade folk att nämna Skye. Efter cirka fyra veckor betedde sig alla som om ingenting hade hänt, och de andra familjerna runt mig visste inte om vår situation,” minns Millie.

Medan hennes andra barn, Callie, fortfarande var på Neonatalavdelningen (NICU), gjorde en annan mamma som hade tvillingar en kommentar om hur lycklig Millie var över att inte ha tvillingar själv, omedveten om Millies förlust.

”Ingen visste om Skye, och kommentaren var oskyldig, menad som ett skämt… De visste inte att jag hade två barn på en gång. Men den kommentaren gjorde verkligen ont. Jag sprang ut ur rummet i tårar, och de förstod inte varför. Jag kunde inte få mig själv att berätta för dem vad som hänt. En enkel klistermärke hade kunnat undvika den situationen.”

Det var då Millie fick idén att skapa klistermärken att sätta på inkubatorer för att indikera förlusten av en eller flera bebisar i en uppsättning med tvillingar eller flerlingar. Hon valde en design med lila fjärilar eftersom det representerade bebisar som hade gått bort och färgen lila är lämplig för både pojkar och flickor.

Idag har hennes initiativ vuxit till en stiftelse som heter The Skye High Foundation, som stödjer det lila fjärilsinitiativet. De har hjälpt till att sprida den här idén till sjukhus i många olika länder.

Den lila fjärilsprodukten inkluderar olika gåvor och accessoarer.

”Jag kan inte stoppa detta från att hända, men ju fler stödgrupper vi kan skapa och saker som klistermärken vi kan sätta på plats, desto bättre kommer det att vara. Det är det svåraste som någon någonsin måste hantera,” sa Millie.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos from internet

Related articles: