Överleva på gatorna utan att tigga om pengar

Hon levde utan ett hem, men bad aldrig om pengar. Hon höll en lapp och bad folk att läsa den. Efter 16 år stannade någon äntligen för att läsa den, och allt förändrades. Här är vad lappen sa:

En 80-årig kvinna vid namn Wanda Ritter har en gripande historia att dela med världen, och den har ett lyckligt slut.

Det har gått 16 år sedan Wanda sist sov i sin egen säng hemma. Många trodde att hon var galen eftersom hon fortsatte säga att ”regeringen är skyldig henne 100 000 dollar.” Hon upprepade det varje dag. Hon bar på en resväska fylld med papper och obetalda checkar, men ingen brydde sig. Folk antog att hon bara var en person med psykiska problem.

Wanda brukade arbeta som låssmed och var mamma till fyra barn. På Washingtons gator insisterade hon på att socialförsäkringssystemet skylde henne mycket pengar.

”Jag tänkte på att göra mig av med mina dokument”, sa hon. ”Jag sa till mig själv att om jag gjorde något dumt skulle folk tro att jag var galen.”

Men allt förändrades när Julie Turner, en 56-årig socialarbetare, hörde hennes historia och blev intresserad av hennes fall. När hon tittade på papperen kunde hon inte tro det.

Wanda behövde ekonomisk hjälp, inte stöd för psykisk hälsa. Turner påpekade att regeringen faktiskt skylde henne 100 000 dollar.

Men hur förstod Wanda problemet?

Wanda började få checkar från 300 till 900 dollar varje månad. Hon löste inte in dessa checkar eftersom hon trodde det var fel på dem. Istället returnerade hon dem. Men Ritter ringde Social Security Services för att undersöka frågan.

”Om jag hade löst in dem och påstått att det var ett misstag, vem skulle ha trott mig?” berättade Ritter för lokala reportrar. Hon tror att när hon får sitt fall löst kan hon lösa det.

Med hjälp av den snälla arbetaren Julie Turner hittade Ritter en lägenhet för 500 dollar.

En vecka efter att nyheten blev allmänt känd, fick Ritter sin första check på 1 644 dollar från Social Security.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos: