Rädda ett övergivet 130-årigt hus: En anmärkningsvärd förvandling

För över 130 år sedan lades grunden till detta hus, och i årtionden förföll det övergivet, farligt nära att kollapsa när som helst. Potentiella köpare ägnade knappt en andra blick åt det och avfärdade det som en förlorad sak.

Men ödet för denna storslagna gamla struktur tog en anmärkningsvärd vändning när Jim och Jean Leaman, lokala pensionärer, bestämde sig för att ingripa. Att bevittna det stadiga förfallet av huset fördjupade bara deras beundran för dess klassiska arkitektoniska skönhet, vilket fick dem att förvärva det.

Med fem års outtröttligt engagemang påbörjade de den monumentala uppgiften att återuppväcka denna fallfärdiga ruin till en förtrollande plats – en plats som vi nu alla bekvämt kan kalla hem.

Metamorfosen som utvecklades är inget annat än förbluffande, särskilt när du kliver in.

Här är huset i sitt ursprungliga skick:

Och nu, efter noggrann restaurering:

Att ge sig inomhus kommer lämna dig andlös; det är som om du har klivit in i en scen från en Harry Potter-film. Golvbjälkarna prålar med en blandning av fem olika träslag, och livliga färger sipprar igenom tack vare noggrant utformade glasmålningar.

Andra våningen rymmer fem sovrum, var och en med sin unika, fängslande dekor.

Men kanske det mest charmiga utrymmet ligger gömt på vinden – en perfekt plats för ett kontor.

Från sina förfallna början till dess nuvarande fantastiska tillstånd är förvandlingen nästan otrolig.

Visst krävde det en enorm insats, tid och resurser, men i slutändan har det som en gång var en ruin återfötts till en mysig och inbjudande tillflyktsort.

Like this post? Please share to your friends:
Populära Sverige

Videos from internet

Related articles: